A WIRO oldalon az üzemeltető süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi szabályzat rendelkezései szerint. Rendben
Termékek Menü

Keressen több pénzt a WIRO-val!

A kábelbehúzás a villanyszerelés egyik azon folyamata, melynél eddig nem következett be forradalmi áttörés, mostanáig!

A jelenlegileg is használt megoldások mára elavultak. Olyan időket élünk, mikor már számít a munkával eltöltött idő hossza.

A villanyszerelés komoly és felelősség teljes munka, ezt már a megrendelők is tudják. Így a villanyszerelőknek is számít az az idő amit a munkával töltenek.

Egy átlagos lakás kábelrendszerének közel 90%-át az általában MCU 1,5 mm rézvezeték teszi ki (ezt használják a konnektorok, kapcsolok, lámpák, egyéb világitás-hoz). Ezután jön általában az MCU 2,5 mm rézvezeték (melyet a klímák, elektromos sütök, bojlerek, illetve minden olyan eszközhöz mely maximum 34 A vesz fel használata közben) majd elenyésző mennyiségben az ettől vastagabb rézkábelek, végül az internet telefonhoz tv-hez szükséges utp, koax stb kábelek illetve riasztó kábelek. Mivel a 1,5 mm illetve a 2,5 mm –es vezetékeket használják a legtöbbet, így hiány mutatkozik, egy olyan eszközben mely ezt a munkafolyamatot megkönnyíti, felgyorsítja. Hisz sok gondot és problémát okoz illetve időt pazarolnak el a szakemberek mikor a kábeleket a védőcsövekbe behúzzák, azokat sok időbe telik a behúzó szálra felragasztani, majd a behúzásnál a gondatlan felragasztást követően a kábel beleszakadhat a csőbe, ez a munkafolyamat megismétlését eredményezi. Amennyiben a kábel gond nélkül kijön a csőből, akkor idő telik el a ragasztószalag lebontásával.

Az eddigi megoldások, eszközök nem voltak célszerű és eredmény orientáltak. Széles lehetőség nem állt rendelkezésre a szerelők számára.

Vegyünk egy átlagos 60-70 m2 es lakást 2 fős csapattal 7 napos munkaidővel. Kiállásoktól függően maga a kábelbehúzás 1-2 napot vesz igénybe.

A WIRO-val ez a munkafolyamat fél akár 1 teljes munkanap időmegtakarítást is jelenthet.

Hosszútávon nézve ha egy 7 napos munka akár 6 napra is rövidíthető, akkor az eddig 7 megrendelési munka idő alatt már 8 munka végezhető el.

Éves szinten ha eddig Ön egy évben 14 munkát tudott elvállalni, a WIRO használatával akár 2 -vel több munkát is el tud vállalni.

Hagyományos szalagos megoldás:

Hátránya

Előnye

Lassú felszerelés, nehéz lebontás, vágás a lebontásnál nem javasolt a behúzó szál illetve a kábel sérülése miatt, nem időbarát

Olcsó

Szigetelő szalag használata elengedhetetlen

Minden barkácsboltban beszerezhető

Sűrű a védőcsőbe való beszakadás

 

Több vezeték egyszerre való behúzásánál túl vastag lesz a csomópont így a behúzás is nehezebb

 

A WIRO-val a behúzásra szánt idő akár a felére is csökkenthető!

Így a használatával megspórolt idő egy másik munkára is fordítható.

Megnevezés

Előnye

Összekapcsolás (behúzó szál + vezetékek)

Gyors, vezeték számtól függően 9 sec  és 15 sec között, gyakorlattal még kevesebb

Védő csövön való áthúzás

Mivel a vezetékek nem párhuzamosan helyezkednek el a behúzó szálon, hanem annak folytatásaként, így igen gyors

Szétcsatlakoztatása

Rendkívül gyors, mivel csak a két rész összenyomása szükséges hozzá, így akár egy kézzel is 1 pillanat alatt oldaható a kötés

Védőcsőbe való beszakadás

Helyes csatlakoztatás esetén nem lehetséges, mivel minél nagyobb erőt fejtünk ki a húzásra arányosan nő a szorítás ereje is, így előbb fog elszakadni a vezeték vagy kiszakadni csövestől a falból, minthogy oldjon a kötés

Vezetékek (MCU) használatánál

1-től 6 vezeték csatlakoztatható, illetve további 6 vezeték adható hozzá, hozzácsavarással. Minimum 3 vezeték szükséges a használatához, így 1 vezeték esetén 2 pótvezeték szükséges, 2 vezeték esetén 1 pótvezeték szükséges a használatához

Szigetelt (MBCU) kábelek használatához

1 illetve 2 szigetelt kábelhez (MBCU-hoz) alkalmazható mivel 6 férőhelyes a fej