A WIRO oldalon az üzemeltető süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi szabályzat rendelkezései szerint. Rendben
Termékek Menü

Kérdések és válaszok

Leggyakoribb kérdések.

 

Kérdése lenne?

Amennyiben itt nem találja rá a választ, írja meg nekünk az info@wiro.hu címre, és Mi kérdését a válasszal együtt  itt közzé tesszük.

 

 

Kérdés:

Behúzás közben kicsúszhat-e a fejből, azaz beszakadhat-e a vezeték?

Válasz:

A helyes használattal a vezetékek nem tudnak kiszakadni a fejből.  A WIRO fejek úgy lettek kialakítva, hogy a húzóerő növekedésével a csatlakozás erőssége is egyre nő. A kúpos recés betét annál jobban fogja a bele dugott vezetékeket minél nagyobb erővel húzzuk.

FONTOS, hogy a fejek minimum 3 vezetékkel használhatóak. Amennyiben 1 vagy 2 vezetéket szeretnénk csak behúzni, így 1 vagy 2 db 10-15 cm pót vezetéket kell használnunk. Az első 3 vezetéket mindenképp 120 fokos eltolással kell behelyezni a fejbe, így a belső mag központosul. Ezáltal a vezetékek nem tudnak kicsúszni a fejből.

A másik FONTOS lépés, a csatlakoztatott vezetékeket 2-3x össze kell csavarni. Erre azért van szükség, hogy húzás közben az összes vezetékre ugyan akkorra húzóerő hasson.

A megfelelő fej, és e két lépés alkalmazásával, a vezetékek behúzás közben nem csúszhatnak ki a fejből.

 

Kérdés:

Nem tud elakadni a fej egy kanyarban a nagysága miatt?

Válasz:

Nem, ez nem lehetséges. A fej legnagyobb átmérője 10 mm, hossza 16 mm. Mivel a vezetékek a fejbe azaz a fejjel folytatólagosan csatlakoznak így 3, 6 vagy akár 12 vezeték csatlakoztatásánál sem tud 10 mm-nél vastagabb lenni a csatlakoztatási pont. Amennyiben a hagyományos csatlakoztatási módszereket nézzük, 3 vezeték esetén 8 mm, 6 vezeték csatlakoztatása esetén már 11 mm is lehet az átmérő. Továbbá némely kábel átmérője is 10-11 mm.

A kanyarokban a fej azért sem tud elakadni, mert a húzás közben a fej az ívek belső oldalához feszül. Így nem tud olyan helyzet kialakulni, hogy a fej elakadjon a csőben.

 

Kérdés:

Mkh illetve Mtk sodrot vezetékek, kábelekhez használható-e?

Válasz:

A WIRO fejek kimondottan Mcu és Mbcu vezetékek és kábelekhez ajánlottak, viszont az Mkh és Mtk sodrott vezetékekhez is használhatóak. Annyi különbséggel, hogy a blankolás után a szálakat össze kell sodorni, hogy azokat be lehessen helyezni a fejbe.